Orkest

Het Amsterdams Studenten Orkest is een jong studentenorkest in Amsterdam. De orkestleden zijn een mix van oudleden van jeugdorkesten van dirigent Peter Veenhuizen en iedereen die op zoek is naar een niveau hoger dan een doorsnee jeugdorkest. Momenteel heeft het orkest ongeveer 40 leden. Elke maandagavond repeteren wij van 20:00 tot 22:00 in de Willem de Zwijgerkerk in Amsterdam-Zuid.

In tegenstelling tot vele andere studentenorkesten houdt het Amsterdams Studenten Orkest geen audities. Iedereen is welkom. Wel hanteert het bestuur op een aantal posities een maximum en is er voor die posities een wachtlijst.

Orkest 2

In haar korte bestaan heeft het orkest al een aantal grote projecten binnengesleept. In november 2012, slechts enkele maanden na de oprichting, speelde het Amsterdams Studenten Orkest op de Pensioenexpeditie de wereldpremière van de Let’s Twitter Symfonie van Laurens van Rooyen. Deze symfonie hebben wij ook opgenomen op een CD, welke hier te bestellen is. In dit eerste jaar zijn ook een Jacques Brèl-programma en het Requiem van Fauré gespeeld. Daarnaast heeft het Amsterdams Studenten Orkest opgetreden bij Amsterdam Light Festival, de inhuldiging van koning Willem-Alexander en op Paleis het Loo.

In slechts tien jaar tijd heeft het Amsterdams Studenten Orkest zich ontwikkeld tot een studentenvereniging die samen musiceert en maandelijks tijdens de ASOciaal avonden borrelt op verschillende locaties.  Ben je benieuwd? Speel dan eens mee op maandagavond. Voor aanmelden of meer informatie kun je mailen naar: info@amsterdamsstudentenorkest.nl.