A.S.O op 25 juni swingend geslaagd

Het Amsterdams Studenten Orkest staat op de kaart. Met een swingend eerste concert liet het A.S.O op 25 juni zien dat je niet in een universiteitsorkest hoeft te zitten om als student op niveau te musiceren. En swingen kon het publiek zeker met onder andere muziek uit Grease en tango-muziek.

A.S.O op 25 juni swingend geslaagd

Het concert opende met Strauss’ Die Fledermaus Overture. Vervolgens stond Meditation from Thaïs van Massenet op het programma, met in deze uitvoering een solo-rol voor de fluiten. Five Courtly Dances from Gloriana van Britton en Kodály’s Four Dances from Gyermetáncok sloten het programma voor de pauze af.

Het tweede deel van het concert opende met Bartók, uitgevoerd door Het Studenten Strijkkwartet. Muzikaal werd het Amsterdams Studenten Orkest vervolgens bijgestaan door Tango Aliado. Samen met dit tango-kwartet had het nieuwste studentenorkest de première met It takes 2 2 tango, een muziekstuk uit een vierdelige symfonie gecomponeerd door Laurens van Rooyen. Ook Adiós Nonino, bekend van dé traan van prinses Máxima, werd uitgevoerd met een speciale rol voor de bandoneon. Een medley van Grease sloot het concert luchtig af.

Volgend jaar zal het Amsterdams Studenten Orkest weer van zich laten horen. Er staat genoeg op de planning. Daarover snel meer!